Жоспар: Мың көлеміндегі сандарды оқытуда деңгейлеп саралап оқыту технологиясының тиімділігі Кіріспе



жүктеу 448 Kb.
бет11/17
Дата09.11.2022
өлшемі448 Kb.
#23616
түріБағдарламасы
1   ...   7   8   9   10   11   12   13   14   ...   17
Денг саралап окыту
Өткен тақырыпты бекіту

Ойын: «Ойлан, тап!»


  1. Жаңа сабақ

70:2, 700:2, 700:20 түріндегі бөлуді жазбаша түрде оқушыларға түсіндіру.
(60+10):2= 60:2+10:2= 30+5=35 70: 2 = 60 :2 + 10:2 =30+5=35
(600+ 100) : 2 =600:2 +100: 2= 300+50=350 700:2 = 600:2+100:2= 300+50=350
(600+100) :20=600:20+100:20= 30+5 =35 700:20 =600:2020+100:20= 30+5 =35
2- мысал, 35 –бет Үш қатар оқушыларына өзіндік жұмыс ретінде ұсыну.
1- қатар600:5= (500+100):5= 500:5+100:5= 100+20=120
500:4 =(400+100): 4= 400:4+100:4= 100+25=125
90:2 =(80+10):2= 80:2+10:2=40+5=45
2- қатар 100:4=25
500:2=250
700:5=140
3- қатар 900:2=450
900:20=45
300:20=15
Сергіту сәті
Тәуелсіздік қолға келді
Қолды көтер көкке енді
Қыран құстай қалықтап,
Көк байрағым желбіреді
Болашаққа қадам басып,
Ұландарым сап түзеді
Көгімізде күн күлімдеп,
Бар әлемді сүйсінтеді.

4-есеп
2 күн 45 мин
3 күн 90мин
1аптада -? мин оқиды
Ш: 2*45=90мин 90*3=270мин
270+90=360 мин=6сағ
Жауабы: 6 сағ
3- есеп
Қыз бала- 40
Ер бала-30
Теңдей бөлінгені-2
Әр автобусқа-? (б)
Ш: (40+30) :2=35 (б)
Жауабы: 35 бала
5- мысал
2 тәул. > 42 сағ 62 ж < 6 ғ
3 сағ 5 мин < 190 мин 52 см = 5дм 2 см
6- мысал
80*10=800 г 140*10= 1400г
50*10=500г 160*10= 1600г

  1. Жаңа сабақты бекіту.

Жаңа тақырыпты қаншалықты меңгергендерін анықтау үшін деңгейлік тапсырмаларды ұсынам. (15 мин беріледі) Оқушыларға жұмыс дәптері таратылады.

жүктеу 448 Kb.

Поделитесь с Вашими друзьями:
1   ...   7   8   9   10   11   12   13   14   ...   17




©emirb.org 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет